Romsdal Tindegruppe

Romsdal Tindegruppe - vår lokale klatreklubb, eier og driver av Molde Klatresenter

 

Bli medlem

 

 

Romsdal Tindegruppe ble stiftet i 1977

Klubben har i dag ca. 700 medlemmer. Målsettingen for klubben er å fremme kontakten mellom klatrere i Romsdalen, arbeide for trivsel og sikrere ferdsel i fjellet, samt ivareta interesser i forbindelse med adkomst til klatrefeltene.

Til Romsdal Tindegruppes nettsider

 

Romsdal Tindegruppe (RTG) ble stiftet på Kaffistova i Molde i 1977. Initiativtakerne var romsdalsklatrerne Lars Christian Stendal, Iver Gjelstenli, Hans Christian Doseth og Kjetil Svanemyr. Hensikten med gruppa var å bidra til kontakt og å skape et felles forum for klatrere i indre og ytre Romsdal.

Grunnleggerne var svært bevisste på å kalle det gruppe og ikke klubb; det skulle være minst mulig byråkrati og mest mulig klatring. Til å begynne med begrenset aktiviteten seg til lysbildekvelder om høsten og våren, og årlige klatresamlinger i Julsundet og på Hornaksla. Disse samlingene blir forøvrig fortsatt gjennomført hvert år. I tillegg ble det også gjennomført samlinger i fjellet, blant annet i Hestebotn under Klauva og i Molladalen.

Tindegruppas først store løft kom da hytta i Hestebotn ble satt opp av driftige isfjordinger på midten av 80-tallet. Denne er fortsatt jevnlig besøkt av tindegruppas medlemmer. Gruppa gir også ut "Blekka" 4-5 ganger i året. Dette bladet har fungert som et infoskriv til medlemmene, med møteinnkallinger, bilder og sladrespalter om nye ruter. Årsmøtene har tradisjonelt vært gjennomført på Måsvassbu (som regel lagt til ei måneskinnshelg i januar) med påfølgende årsmøtefest.

Romsdal Tindegruppe har i dag, med sine 700 medlemmer, utviklet seg til en seriøs klubb med medlemskap i Norges Klatreforbund og Idrettsforbundet. Gruppa ønsker også å bidra til erfaringsutveksling, kursing av medlemmer og rebolting av aktuelle klatrefelt.

 

Bli medlem

Som medlem av Romsdal Tindegruppe får du flere fordeler, blant annet:

  • Kjøp av medlemskap i Molde Klatresenter
  • 15 % rabatt på klatreutstyr hos Platou Molde
  • 20% rabatt hos Piteraq Åndalsnes
  • 20% rabatt på vpg.no
  • Rabatt på overnatting i Stallen, klubbens hytte i Isfjorden

Du kan bli medlem ved å komme innom Molde Klatresenter og betale kontingenten der, eller følge linken under.

Bli medlem av Romsdal Tindegruppe

20130611_klatring_balansekoden_Terje_Aamodt-1