Om klatring

 

 

Som professor og fjellklatrer Arne Næss så treffende svarte da han ble spurt om hvorfor han begynte å klatre: "Det var ikke jeg som begynte, det var alle dere andre som sluttet... "

 

Fordeler med klatring:

Klatring er lek! Utfordrende og utviklende uavhengig av nivå. Det gir en vanvittig mestringsfølelse og man får kjenne både på fysiske og psykiske utfordringer. Utøverne blir utfordret til å jobbe mot egne målsettinger, og måle seg mot egne prestasjoner.

Klatring er en svært selvutviklende og kompleks sport, med en god blanding av teknikk, styrke, koordinasjon, balanse, smidighet, psyke, strategi og konsentrasjon. Man utvikler et bredt bevegelsesmønster og lærer å tenke 'neste steg frem'.

Utøverne lærer å ta ansvar og stole på hverandre. Dette kan skape svært sterke bånd mellom de som klatrer sammen over tid. 

Det er en sport som krever ekstrem konsentrasjon, og klatrere erfarer ofte at dette er en veldig god avkobling. Mange beskriver at man i klatring lett kommer inn i en tilstand hvor hode og kropp er fullstendig fokusert på nuet og hver minste bevegelse. På denne måten virker klatringen svært avstressende og kan ha god effekt på utøverne også utenom klatretimene.

Utøverne vil lære teknikker som gjør at de vil kunne klatre mer effektivt og energisparende, som gjør klatring til en dans på veggen.

Dette er et sted hvor en kan slappe av og ha det gøy, mens man samtidig gjør noe skapende og sunt!

Vi inviterer alle til å komme og kjenne om dette gir mersmak!

20221213_terjeaamodt_klatrebilder_molde_klatreklubb00542
Molde Klatresenter er Romsdalens beste klatresenter. Klatring i Molde.
DSC05591
DSC05561
Moldeveggen rød
Molde Klatresenter

Vi elsker å klatre