Norges mest komplette klatreområde

Fjell, klippe, buldring, sport, trad, tinderangling, fosser, miksklatring, vinterklatring, store vegger, små vegger –  Romsdal er et eldorado for klatring og fjellsport!

patrick-hendry-j-flX7uYjaE-unsplash-1
Klatre i

Romsdal

 

Romsdal har alt et klatrehjerte kan ønske seg. 

 

Det finnes alt fra store steiner til høge fjell, snø og is. Mange linjer og ruter har blitt klassikere, som hvert år besøkes av folk fra hele verden.

Mye av den tilrettelagte klatringen i Romsdalen er utviklet av lokale klatrere. Romsdal Tindegruppe har blant annet som formål å bidra til denne utviklingen og i det vedlikeholdsarbeidet som følger.

Har du/dere lyst å utføre rebolting, eller er det noen som har noe nytt på gang, kan dere søke Romsdal Tindegruppe om midler. Vi har ellers utstyr til utlån samt mange bolter på lager. Ved behov for utstyr eller bolter ta kontakt med oss i RTG.

20210918_klatring_helveten_fotograf_Terje_Aamodt
 

Romsdal Sportsklatring

Romsdal Tindegruppe lanserte i mai 2022 en ny klatrefører for Molderegionen, Eresfjord og Romsdalen! Romsdal Sportsklatring inneholder beskrivelser av nesten 750 klatreruter på 36 klatrefelt.

Her er en liten teaser fra klatrefeltet Helveten på Åndalsnes. 

Les mer om Romsdal Sportsklatring her.

Kjøp Romsdal Sportsklatring lokalt eller på nett

Romsdal Sportsklatring får du kjøpt på Molde Klatresenter, på Tindesenteret, Piteraq og Norli på Åndalsnes og på flere campingsplasser i Romsdal. Den fås også kjøpt på Klatreverket og Oslo Klatresenter i Oslo og på Nord-Norsk klatreskole i Henningsvær – og hos VPG og Klatredepot

 

Husk at medlemmer i Romsdal Tindegruppe får rabatt både hos Piteraq og VPG. Meld deg inn her. 

 

Klatrefører for Helveten, Åndalsnes, Romsdal
Romsdal 

Klatrebøker

Romsdal Sportsklatring

Bok-Romsdal Sportsklatring

Klatrefører for Molderegionen, Eresfjord og Romsdalen lansert i mai 2022. Kan kjøpes i Moldeveggen, på Tindesentret og utvalgte bokhandlere.

Fra topp til topp i Romsdalen

Bok-fra topp til topp i romsdal

Iver Gjelstenli ga ut denne boka i 1997, og er en fin guide til fjellsport i regionen - sommer og vinter. Boka kan kjøpes i lokale bokhandlere.

Våre sponsorer
AxessGroup-Logo Altrad-Linjebygg-1 Platoulogo Sparebanken logo
 

KLATREBILDER

De flotte klatrebildene på nettsidene er tatt av fotograf Terje Aamodt. Terje Aamodt er bosatt i Batnfjorden på grensen mellom Nordmøre og Romsdalen, og har i mange år vært en av Norges ledende klatre-, ski- og friluftslivsfotografer som har utviklet en egen stil med fargerike bilder med masse action i seg. I tillegg jobber Terje som bryllups- og reklamefotograf. I 2015 utga Terje boka Romsdal Eksponert sammen med Iver Gjelstenli. Romsdal Eksponert er en stor praktbok for stuebordet og turdrømmer som beskriver klatring, skiturer, sykling og løping i Romsdal.

Terje Aamodt har vært medlem av Romsdal Tindegruppe i en årrekke.

Se mer på fotografens nettsider